Hola mossos i mosses!!! Bonjour à tous!!!

Aquest és el bloc d'en Marc, en Bernat, la Bibi, en Joangi i la Tuca i de tots els que el volgueu compartir amb nosaltres.
Bienvenus au blog de Marc, Bernat, Joangi, Bibi, Tuca, et aussi de tous ce qui vouliez partager des choses avec nous.

dilluns, 30 de març del 2009

Calçotades a volonté !

A finals del segle XIX, un pagès de Valls (Alt Camp) anomenat el Xat de Benàiges va descobrir els calçots. Aquest bon home es mereix un monument. Els calçots són els grills tendres nascuts de la ceba vella o blanca i resulta que un dia , tot afamat,  va decidir coure'ls a la brasa. Li van agradar tant que hi va afegir el romesco i llavors tothom en va començar a menjar. La Penya Artística de l'Olla, una colla de Valls, va començar a celebrar calçotades i a convidar-hi els burgesets de Barcelona, van quedar encantats i aquí estem.
Pitet, calçots, salsa romesco i vinet, coctel explosiu i essència de la calçotada !
I nosaltres, com cada any per aquestes dates, també hem anat de calçotada. Aquest cop han estat dues, la primera amb els pares de la Bibi,  uns amics seus i l'Àlex i la Reli, i el segon cop amb la colla dels horinalets. El lloc ha estat el mateix, Can Castellví, un restaurant de Molins de Rei perdut enmig de Collserola. I els calçots, boníssims i a volonté ! ( o sigui, fins a rebentar ! )
I si cliqueu en la següent adressa, ens veureu a tota la colla ben enfeinats endrapant que dona gust ! Fins i tot els més petits, això si, menú infantil ! 


En Marc s'ho va passar pipa el primer dia i no gaire el segon, però ja pot dir que ha fet una calçotada!!! L'any que ve hi tornarem. Bon profit !
En aquest video podreu comprovar la destresa de l'Uktabi i meva per menjar calçots 
À la fin du XIXe siècle, un paysan de Valls(Alt Camp) appelé le Xai de Benàiges a découvert les calçots. Ce bon homme mérite un monument. Les calçots sont les germes tendres nés de l'oignon vieux ou blanc Un jour, qu'il avez trop faim,  a décidé de les grillé. Lui ont tellement plu qu'il y a ajouté la sauce romesco et alors tout le monde a commencé à en manger. Le Cercle artistique "de l'Olla", un groupe de Valls, a commencé à célébrer calçotades et  inviter les burgeois de Barcelona, qui sont restés enchantés et maintenant est devenu une grande tradition catalanne.
Bavoir, calçots, sauce romesco et du vin rouge, coctel explosif et essence de la Calçotada !
Et, comme chaque année, nous sommes aussi allés faire une. Bon, cette fois ont été deux, la première avec les parents à Bibiana, des amis a eux, et son frère et sa blonde. Et l'autre avec une gange d'amis. Lendroit a été le même, Can Castellvi, un restaurant au milieux du bois.
Et les calçots, très bons et a volonté !
Sur le video, vous verrez comment on mange les calçots.
Cliquez sur l'adresse qu'il ya en haut, vous verrez les fotos de l'événement.
C'etait la première fois pour Marc, d'abord sans manger calçots mais un jour ça va arriver.
Bon appetit.

3 comentaris:

Cecile ha dit...

On m'a parlé de cette tradition ce week end ... Moi je suis partante pour gouter un de ces jours ! !)) On a deja été largement convertis a l'arros negra, puis a la fidéua ... Je vois pas pourquoi on ne continuerais pas notre education culinaire catalane hein ??? On va pas s'arreter en si bon chemin !
Petons a tots !

Cecile ha dit...

Au fait Joan " a volonté " ça veut dire" com un porquet" c'est ça ??? Zoé va adorer manger à volonté !

Hansi ha dit...

La calçotada va ser genial, tot el menjar estava boníssim i va ser una ocasió per estar junts, que en tenim ben poques.
El terme "à volonté" ens va marcar tot l'àpat ;-)
Els nens també van fer una bona feina: endrapant, fent posats d'entaular-se amb romanticisme i fent créixer dents noves! :-)