Hola mossos i mosses!!! Bonjour à tous!!!

Aquest és el bloc d'en Marc, en Bernat, la Bibi, en Joangi i la Tuca i de tots els que el volgueu compartir amb nosaltres.
Bienvenus au blog de Marc, Bernat, Joangi, Bibi, Tuca, et aussi de tous ce qui vouliez partager des choses avec nous.

diumenge, 13 de setembre del 2009

La diada





Els catalans, que som una mica especials, celebrem la nostra festa nacional commemorant una derrota, la del dia 11 de setembre de 1714 a Barcelona.
Un acte d'aquest dia festiu és trobar-se al fossar de les moreres per recordar aquells que van lluitar per Catalunya. Per això vam aprofitar per baixar a Barcelona amb el David, la Virginia i la Maria, per gaudir d'aquest dia. Entre senyeres i reivindicacions, vam passejar per l'avinguda de l'Arc de triomf, el Parc de la Ciutadella i el barri de la Ribera.

Finalment vam acabar al fossar de les moreres, on davant de la flama encesa , una frase ens recorda el significat i l'emotivitat del lloc :
"Al fossar de les moreres no s'hi enterra cap traïdor, fins perdent nostres banderes serà l'urna de l'honor" Visca Catalunya !!!
I després a fer una bona cerveseta al Bastaix, l'espai de vins i tapes de l'Alex , el germà de la Bibi. Un local absolutament recomenable , on podreu menjar d'allò més bé i beure encara millor.
Aquí teniu la referència, no us ho perdeu :
Com veieu la Reli també hi era, una israelita amb el nivell C al costat d'una senyera, uau !

Per completar el dia, vam dinar a la plaça de les olles, un lloc preciòs, on la Maria i el Marc va demostrar les seves habilitats amb la pilota.

I cap a casa, amb un solet i unes sensacions ben agradables. Havia estat un gran dia.

2 comentaris:

Cecile ha dit...

La Martina ha explicat molt bé la diada a la classe de la Zoé. Hem legit la fulla a cas per apprendre també el 11 de septembre.
Aquest missatge especial es escrit en catala i no en frances pero he llegit amb molt emocio.

J'espere que j'ai pas fait trop de fautes et que je suis comprehensible :X

Petons i fins aviat !
Cécile

PS : Hem signat la primera partida de la venta avui !!!

Reli ha dit...

Ole! Petons de la israelita! Que mona la nova foto del Marc al Blog! Sort al diumenge!